Prijava

Pozabil sem geslo
Registracija

Atelšek Ivan (21. 08. 1928)

Rojen 21. 8. 1928 v Dobletini pri Mozirju. Obiskoval je osnovno šolo v Rečici pri Savinji in Mozirju. Šolanje je nadaljeval na srednji šoli (Delovodski šoli) v Ljubljani ter ekonomski šoli v Celju. Kot 15-letni fant se je pridružil partizanom v Pohorski brigadi, po koncu druge svetovne vojne je sodeloval v Mladinski brigadi. Kasneje je postal član LDS.

V Socialistično zvezo Slovenije – Socialistična zveza delovnega ljudstva se je včlanil leta 1990 in bil na volitvah 8. aprila 1990 kot njen član izvoljen v Zbor občin Skupščine RS.

Spomin na volilni dan:

»Pred tem je bilo mnogo aktivnosti na zborih volivcev. Na ta datum pa sem bil prisoten na posameznih voliščih.«

Dogodek iz poslanskih klopi:

»Prepiranje in očitki iz ene in druge strani. Bilo je mnogo tako imenovanih revolucionarnih idej. Preziranje od nekaterih, do vsega kar je bilo pred tem. Jaz sem dovolj realno ocenjeval in je bilo moje obnašanje zmerno, ker sem menil, da bo tega nekoč konec, vendar tega do zdaj še nisem dočakal«.

Dogodek iz poslanskih klopi:

»Seja ob proglasitvi osamosvojitve Slovenije. Bila je nočna seja od 22h do jutra. Vse je bilo tiho, na poti v Ljubljano nismo srečali nobenega avtomobila. V Ljubljani so se obstreljevali policisti in jugoslovanska vojska, na križišču pri Delavskem domu«.

Na volitvah 6. decembra 1992 je kandidiral v Državni svet kot član stranke LDS.

Predlagaj popravek Predlagaj popravek